ҲӘЗИРГИ ҚАРАҚАЛПАҚ ТИЛИНДЕ КОМПОНЕНТЛЕРИ БАҒЫНЫҢҚЫ БАЙЛАНЫСТАҒЫ ҚОСПА АТЛЫҚЛАР. ҚУРАМА АТЛЫҚЛАР (Konferensiyalar | Conferences, 2024)
Ҳәр қандай тилдеги қурама атлықлар қоспа сөзлердиң үлкен бир бөлегин қурайды. Қурама сөзлердиң компонентлери бурыннан дизбеклесип, турақлылық қәсийетке ийе болады. Олар қандай да бир қоспалы ямаса жаңа мәнили түсиникти аңлатыў ушын пайда болады. Қурама атлықларға еки ямаса оннан да артық сөзлерден қуралып, бир-бири менен қандай да бир мәнилик қатнасқа түскен, бир пүтин түсиникти, бирликти аңлататуғын сөзлер жатады.