ЖЫРЛАНЫЎЫ (Konferensiyalar | Conferences, 2024)
XIX әсир шайырдыӊ жасаған заманы социаллық экономикалық теӊсизликтиӊ заманы болды. Ол дәўирде жәмийеттиӊ үстем күшлери тәрепинен атақ аброй да, ҳайт, той сыяқлы революцияға шекемги қарақалпақ турмысы ушын характерли болған мерекедеги орын да мал менен, дүнья менен белгиленеди. Шайыр заман теӊсизлигине мийнеткеш халықтыӊ көзи менен қарайды.