АЖИНИЁЗ ИЖОДИДА УМУМИНСОНИЙ ҚАДРИЯТЛАР ТАЛҚИНИ (Konferensiyalar | Conferences, 2024)
Ажиниёз Қосибай ўғли – ХIХ аср туркий адабиётнинг мумтоз шоири. У қорақалпоқ шеъриятини мавзувий, ғоявий, жанрий, мазмуний ва шаклий хусусиятларига кўра янги босқичга олиб чиққан бадиий сўз устаси. Унинг ижодида ўзига хос равишда бошқа сўз санъаткорларидан ажралиб турадиган донишмандлик бўртиб кўринади, ҳаёт ҳақиқатини образли, бадиий пишиқ мисраларда акс эттиради, улкан инсонпарварлик ғояларини тараннум этади.