ӘЖИНИЯЗ ШАЙЫРДЫҢ ТРОПЛАРДАН ПАЙДАЛАНЫЎ ШЕБЕРЛИГИ (Konferensiyalar | Conferences, 2024)
Әжинияз шайыр шығармаларында троплар үлкен әҳмийетке ийе. Шайыр дѳретпелеринде троплардың образлар дѳретиўде, лирикалық қаҳарманның ишки толғанысларын, нәзик сезимлерин, кеўил кеширмелерин бериўде, ѳз дәўириндеги турмыстың кѳринисин жанлы сәўлелендириўде орны салмақлы. Себеби тропларсыз ҳәр қандай шығарманың кѳркемлик дәрежесин ѳлшей алмаймыз. «Поэзияда ҳәр бир сөз, ҳәр бир мәни реңки, сөз дизбеги, ҳәттеки ҳәр бир сес белгили дәрежеде поэтикалық хызмет атқарады» [2:103].