INGLIZ, RUS VA O‘ZBEK TILLARIDAGI EKVIVALENT MAQOLLAR TAHLILI (Konferensiyalar | Conferences, 2024)
Ushbu maqolada maqol tushunchasi keng yoritilgan bo‘lib, maqollarning umumiy xususiyatlari keltirib o‘tilgan. Ingliz tilidagi maqollarning rus va o‘zbek tillarida qiyoslash orqali tahlil qilingan. Yuqoridagi uch tilda bayon etilgan maqollarning tarjimasidagi o‘xshashliklar, leksik qarama-qarshiliklar, sinonim va antonim maqollar yoritilgan.