ИНГЛИС ҲӘМ ҚАРАҚАЛПАҚ ТИЛЛЕРИНДЕ «АҚ» РЕҢИНИҢ СЕМАНТИКАСЫ (Konferensiyalar | Conferences, 2024)
Материал дүньяның ажыралмайтуғын бөлеги рең болып, бизди барлық жерде қоршап турады. Адамлар реңлерди көздиң тор пердесинде қабыл етилген мағлыўмат тийкарында ажырата алады, себеби көзде реңлерге сәйкес келетуғын частоталарға сезгир болған бир қатар рецепторлар бар. Сол себепли рең инсан ушын ең әпиўайы ҳәм зәрүрли визуал сезимлерден бири ретинде қабыл етиледи.