INGLIS HÁM QARAQALPAQ ERTEKLERINDEGI “ADAM” KONCEPTINIŃ SEMANTIKALÍQ ÓZGESHELIKLERI (Konferensiyalar | Conferences, 2024)
Ertekler jámiyet ómiriniń mádeniy hám mifologiyalıq táreplerin úyreniw ushın bay derek bolıp esaplanadı, tarawlar integraciyası antropocentrikalıq paradigma menen baylanıslı. Ertek diskursınıń tiykarǵı elementlerinen biri “adam” koncepti bolıp tabıladı. Sol sebepli, bul jumısta izertlenip atırǵan koncept penen baylanıslı semantikalıq mánislerdi analiz etemiz hám olar ertekler kontekstinde qalay ózgeriwin kórip shıǵamız.