O‘ZBEK TILIDAGI MONO-VA POLISEMANTIK FE’LLAR (Konferensiyalar | Conferences, 2024)
Mono va polisemantik fe'llar tilda uning xilma-xilligi va ekspressivligini aniqlashda muhim rol o'ynaydi. O'zbek tilida kontekstga qarab bir va bir nechta ma'nolarni aks ettiruvchi ko'plab fe'llar mavjud. Ushbu maqolada biz o'zbek tilidagi mono va polisemantik fe'llar o'rtasidagi farqlarni, ulardan foydalanishni va nutqda malakali foydalanish uchun ularning ma'nosini tushunishning ahamiyatini ko'rib chiqamiz. O'zbek tili dunyosiga kirib, biz uning madaniyati va milliy o'ziga xosligini yaxshiroq anglay olamiz.