XX ASR QORAQALPOQ PROZASINING O’ZBEK TILIGA TARJIMASINING AHAMIYATI (Konferensiyalar | Conferences, 2024)
Mazkur maqolada qoraqalpoq nasrining o’zbek tiliga tarjimasining qoraqalpoq va o’zbek kitobxonlari uchun ahamiyatli jarayon hisoblanadi. Yigirmanchi asr qoraqalpoq nasrining o‘zbek tiliga tarjimasi o‘zbek kitobxonlarini qoraqalpoq yozuvchi va shoirlari ijodi bilan yaqindan tanishtirish imkonini beruvchi muhim madaniy-adabiy jarayondir. Tarjimalarda qoraqalpoq tilining o‘ziga xosligi va o‘ziga xosligi saqlanib qolgan asarlarning o‘ziga xos didi va milliy xususiyatini yetkazish imkonini beradi.Binobarin, XX asr qoraqalpoq nasrining o‘zbek tiliga tarjimasi O‘zbekistonda adabiy almashinuv, madaniy rang-baranglik va etnik adabiy an’analar rang-barangligini saqlashda katta ahamiyatga ega.