QARAQALPAQ TILINDE TABÍS SEPLIKLI KONSTRUKCIYALARDÍŃ SEMANTIKASÍ HÁM OLARDÍŃ INGLIS TILINDE AŃLATÍLÍWÍ (Konferensiyalar | Conferences, 2024)
Qaraqalpaq tilinde tabıs sepligi ataw hám iyelik seplikleri sıyaqlı grammatikalıq sepliklerdiń biri bolıp sanaladı. Tabıs sepligindegi atlıqlar is-hárekettiń tikkeley obyektin kórsetip kimdi?, neni? sorawlarına juwap beredi hám gápte tuwra tolıqlawısh wazıypasın atqaradı.