ТИЛШИНОСЛИКДА “КОМПЬЮТЕР ЛИНГВИСТИКАСИ” ТЕРМИНИНИНГ ЭЪТИРОФ ЭТИЛИШИ (Konferensiyalar | Conferences, 2024)
Терминшунослик масалалари билан махсус шуғулланган Н.С. Валгинанинг таъкидлашича: “Компьютер лингвистикаси” термини XX асрнинг 60-йилларида пайдо бўлди. Компьютер лингвистикаси тилшуносликнинг бир қисмидир, унинг ўрганиш объекти эса тил ҳисобланади ва вазифалари тил билан бевосита боғлиқдир. Тилни моделлаштириш, табиий тилни қайта ишлаш, нутқ синтези ва бошқалар шулар жумласидан ўрин олади[1].