«ИСËН ВА ИТОАТ» РОМАНИДА ХРОНОТОПЛАР (Konferensiyalar | Conferences, 2024)
Ушбу мақолага таниқли ўзбек ёзувчиси Улуғбек Ҳамдамнинг “Исён ва итоат” романи объект қилиб олинган. Мақолада Улуғбек Ҳамдамнинг бадиий сюжет яратиш маҳорати, шунингдек, сюжет линияларида xронотопларнинг бадиий эстетик функцияларикўрсатиб берилган. Бундан ташқари, роман сюжетидаги xронотоп турлари таҳлил қилинган.