O‘ZBEK TILI IQTISODIY TERMINLARINING TARIXIYETIMOLOGIK XUSUSIYATLARI (XX – XXI asrlar) (Konferensiyalar | Conferences, 2024)
Mazkur maqola ingliz va o‘zbek tillari iqtisodiy terminlaning tarixiy-etimologik jihatdan olib borilgan tahlil natijalarini yoritib, soha terminologiyasida terminlarning kelib chiqishi, vujudga kelishi va tarixiy taraqqiyotini qamrab oladi, xususan, chor Rossiyasi bosib olgandan davrdan mustaqillikka erishilgunga qadar bo’lgan davr tadqiq etilib, o’zbek tili lug’at tarkibida tashqi omillar ta’sirida yuzbergan o’zgarishlar o’rganiladi. Maqoladan ko‘zda tutilgan maqsad o’tgan ikki asrni nazarda tutgan holda maxsus lug‘at tizimida etimologik tadqiqotni amalga oshirishdan iborat.