OBYEKTLARNING OBRAZLI NOMLANISHLARIGA XOS BOʻLGAN ONOMASTIK-DERIVATSION JIHATLARIDA JAMOAVIY IJODIYLIK (Konferensiyalar | Conferences, 2024)
Ushbu tezisda oʻzbek va ingliz tillaridagi obrazli nomlanishlarning yuzaga kelishida jamoa ishtirokida nomning shakllanishi, uning ijod darajasiga yetishi, nomlarning metaforikligi va metonimikligi nomlovchilarning ijodi namunasi, obyektga boʻlgan munosabati mahsuli sifatida nomlash jarayoni muhokama qilingan.