YANGI OʻZBEK SHEʼRIYATI SHAKLLANISHIDA TURK ADABIYOTINING TAʼSIRI (Konferensiyalar | Conferences, 2024)
XX asrda Oʻzbek sheʼriyatining yuz yillik tarixida yangi davr boshlandi. Oʻtgan asr boshlarida yangi oʻzbek adabiyotning rivojlanishi albatta, oson kechmadi. Yangilangan sheʼriyatning dastlabki namunalari 1920-yillarda paydo boʻla boshladi. Yangicha uslubni rivojlantirish shu davr ijodkorlarining zimmasiga tushdi. Qolaversa, asr boshida vujudga kelgan adabiy jarayon, yangi oʻzbek adabiyoti rivojida qardosh xalqlar adabiyoti, jumladan, turk adabiyotining taʼsiri sezilarli boʻlgan. Ushbu maqolada yangi oʻzbek sheʼriyatining shakllanishida turk adabiyotining taʼsiri haqida soʻz boradi.