BORXES VA SHARQ (Konferensiyalar | Conferences, 2024)
Mazkur maqolada argentinalik yozuvchi X.L.Borxes ijodida esse janrining tutgan oʻrni,asarlariga xos muhim xususiyatlar, xususan, afsona va asotirlar, sirli-sehrli, xayoliy fantastik motiv va janri, mifologiya, afsonaviy semurgʻ qushi haqida soʻz boradi.