NAZAR ESHONQULNING ILM - MAʼRIFAT, KITOBXONLIKKA DOIR QARASHLARI (Konferensiyalar | Conferences, 2024)
Mazkur maqolada taniqli oʻzbek ijodkori Nazar Eshonqulning adabiy-estetik, ilm-maʼrifat, kitobxonlikka doir adabiy-estetik qarashlari tadqiq etilgan. Maqolada sanʼat, adabiyot uning inson hayotidagi oʻrni, ijod, uning bosqichlari, ilhom, ijodkor shaxsi kabi badiiy ijod psixologiyasiga oid qarashlar, jahon va oʻzbek adabiyoti va sanʼati namoyondalarining asarlari va shaxsiyatidagi mushtarakliklar, tahlillar, adabiy etyudlar muallifning teran falsafiy mushohadalari, chuqur ilmiy-nazariy tahlillari vositasida ochib berilgani yoritilgan.