ABDULLA SHER IJODIDA BAGʻISHLOV SHEʼRLAR (Konferensiyalar | Conferences, 2024)
Maqolada Oʻzbekiston xalq shoiri Abdulla Sherning bagʻishlov sheʼrlari va shoir shaxsiga bagʻishlangan bitiklari xususida soʻz yuritiladi. Shoirning “Navoiy sogʻinchi”, “Muqimiy”, “Choʻlpon”, Oybek, “Hamid Olimjon”, “Ziyorat” (Abdulla Qahhorga bagʻishlangan), “Ozor”, “Shoir”, “Shayxzoda”, “Ruh”, “Maʼruf Jalil”, “Matnazar Abdulhakim”, “Bayron”, “Sergey Yesenin”, “Ikki sheʼr”, “Sheʼriyat aravasi”, “Shoirlar”, “Yosh shoir doʻstlarimga”, “ Shoir haqida ballada” kabi sheʼrlarida ijodkor obrazining yaratilishi haqida fikr bildiriladi. Sheʼrlarda shoir obrazining qanday yoritilgani tahlil qilinadi.