QURDOSH QAHRAMONOV – IBRATLI USTOZ (Konferensiyalar | Conferences, 2024)
Oʻzbek adabiyotida tanqidchilik va adabiyotshunoslikning buyuk dargʻalaridan biri Qurdosh Qahramonov oʻtkir fikr-mulohaza, teran falsafiy mushohada egasi sifatida shogirdlar eʼtirofidadir. Hayotda, ishda, ijodda yuksak insoniylik mezonlariga tayangan, hamma bilan birdek samimiy muomalada boʻluvchi, kamtarlik va hallollik ustoz Q.Qahramonovga xos fazilatlardan hisoblanadi. Bir necha yillar davomida minglab talabalarga saboq bergan, malakali mutaxassislar tayyorlashda katta jonbozlik koʻrsatgan ulugʻ ustoz yarim asrlik umrini taʼlim va tarbiyaning yoshlar hayotiga mukammal kirib borishida tinimsiz izlanishda.