ZUKKO TANQIDSHUNOS (Konferensiyalar | Conferences, 2024)
Aksariyat kishilar odamlar eʼtiborini tortishga, atrofidagilardan koʻra oʻzini aqlli, ustun ekanini koʻrsatishga ishqiboz boʻladi. Bundaylar shu bois minbarlarga talpinadi, mikrofonni boshqalarga bergisi kelmaydi, majlis-mashvarat, yigʻilishlarda oldingi qatorlarga joylashib olib, albatta, soʻz soʻrab, uzoq gapiradi va albatta, “Bu birinchi savol edi... Endi ikkinchi savol... Uchinchi savolim shundan iboratki...” deb ketma-ket savol beradi. Ular har bir yigʻinda bu qiligʻini takrorlashi boshqalarning diqqatini oshirib, ranjitishi, koʻpchilikka malol kelishini anglamaydi yoki buni bilsa ham ataylab, shunday qiladi.