QURDOSH QAHRAMONOV HAQIDA IKKI OGʻIZ SOʻZ (Konferensiyalar | Conferences, 2024)
Qurdosh Qahramonov bilan adabiyot deyilgan muborak manzilda hamqadam boʻlib kelayotganimizga yaqinda yarim asr boʻlib qoladi. Taqdirning inoyati bilan Oʻzbekiston Fanlar akademiyasiining Oʻzbek tili va adabiyoti (Hozirgi Oʻzbek tili, adabiyoti va folklori) institutida, keyin esa Nizomiy nomidagi Toshkent davlat pedagogika universitetida uzoq yillar birga ishladik. Koʻngilning istak va ixtiyori bilan esa qadrdonligimizning tarixi ham ancha uzun boʻlganidan iftixor qilaman. Qurdosh tufayli olamda Pangat degan goʻzal va serjilo, xushmanzara va soʻlim qishloqdagi qalbi daryo odamlar bilan tanishganman.