GEORAFIYA SABAQLARÍNDA ELEKTRON OQÍW MATERIALLARÍNAN PAYDALANÍWDÍŃ ÁHMIYETI (Konferensiyalar | Conferences, 2024)
Geografiya pánler sistemasında tábiyaat hám jámiettiiń óz-ara baylanısta rawajlanıwınıń kompleksli, kóp qırlı hár tárepleme uyreniwshi pánlerden esaplanadı. Geografiyalıq qabıqta júz beretuǵın litosfera plitalarınıń jıljıwı, materiklarning payda bolıwı, tawlardıń kótriliwi, klimat poyaslarinıń tarqalıwı, landshaftlardıń qáliplesiwi, topıraq, ósimlik hám haywanot dúnyasınıń payda bolıwı rawajlaniwi sıyaqlı tábiyiy geografiyalıq processler uyreniledi.