GEOGRAFIYA PÁNIN OQÍTÍWDA TÁLIM-TÁRBIYA HÁM GEOGRAFIYALÍQ MÁDENIYAT KÓNLIKPELERIN RAWAJLANDÍRÍW USÍLLARÍ (Konferensiyalar | Conferences, 2024)
Házirgi zaman talapları tiykarında geografiya tálimin shólkemlestiriw processii, onıń sapası hám nátiyjelegin arttırıw, olardı dástúrli tálim túrinen jas  áwladtı ılayıqlı qáliplestiriw hám rawajlanıwın támiyenlewshi oqıtıw hám tárbiyalaw baǵdarın shólkemlestiriwde paydalanıwdıń tolıq imkanın beredi. Demek, házirgi oqıwshı keń kóz-qarasqa iye bolıwı zaman talabı esaplanadı.