GEOGRAFIYA TARIYXÍN ÚYRENIWDE AVESTO MAǴLÍWMATLARÍNAN PAYDALANÍW (Konferensiyalar | Conferences, 2024)
Pútin bir ilimler sistemasın payda etiwshi házirgi zaman geografiyası áyyemgi dáwir geografiyasınan keskin parıqlanadı. Házirgi dáwir geografiyası maǵlıwmat jıynawshı pánnen tábiyiy, ekonomikalıq hám siyasiy maǵlıwmatlarǵa tiykarlanıp juwmaq shıǵarıwshı, ulıwmalastırılǵan ilimiy boljawlar alıp barıwshı ilimge aylandı.