NIKOHDAN AJRALISHGA SABAB BO‘LUVCHI IJTIMOIY-IQTISODIY OMILLAR (Konferensiyalar | Conferences, 2024)
Ajralish muammosi zamonaviy oiladagi munosabatlar turining o’zgarishi bilan chambarchas bog’liq: yangi oilaviy modellar bu munosabatlarni buzishning o’ziga xos shakllarini keltirib chiqaradi. Agar an’anaviy nikohda ajrashish er -xotinning hayotini qayta tashkil etishni talab qiladigan huquqiy, iqtisodiy va psixologik nuqtai nazardan munosabatlarning uzilishi deb tushunilsa, oilaviy munosabatlarning zamonaviy shakllari shuni ko’rsatadiki, ular tugaganidan keyin psixologik jihatlar ajralishning oqibatlari nafaqat saqlanib qolmaydi, balki birinchi rejaga o’tadi.