ЖИНОЯТЧИЛИКНИ ГАТ АСОСИДА ХАРИТАЛАШТИРИШ (Konferensiyalar | Conferences, 2024)
Жиноятчилик географиясининг ҳам бош тушунчаси район, геокриминоген вазият, унинг асосий тамойиллари эса ҳудудийлик ва комплексликдир. Чунки, маълум ҳудуд-жойда социал муҳитда содир бўлаётган жиноят турлари негизида фақат бир сабаб ёки омил эмас, балки қатор шароит ва омиллар мажмуи ётади.