LANDSHAFTLARNI QISHLOQ XO’JALIK MAQSADLARIDA BAHOLASHNING USTUVOR YO’NALISHLARI (Konferensiyalar | Conferences, 2024)
Bugungi kunda landshaftlarning holati, o’zgarishi, dinamikasi, barqarorligi va o’zini tiklash xususiyatlarini aniqlash - atrof muhit muhofazasi va tabiiy resurslardan oqilona foydalanish doimiy kuzatuv asosida olib borilishi lozim bo’lib, O’zbekiston hududi landshaftlarining qishloq xo’jalik tarmoqlariga “moyilligi” ancha rivojlangan. Jumladan agroiqlimiy resurslarning qulay tomonlari qishloq xo’jaligi uchun landshaftlardan foydalanishda bir muncha qulaylik tug’diradi.