MAQSADNI MAJOZ YO‘LI BILAN IFODALASHGA QARATILGAN HIKOYAT (Konferensiyalar | Conferences, 2024)
Ushbu maqolada Gulxaniy ijodiga mansub bo‘lgan “Zarbulmasal” asarining tarixi va o‘tmishimiz ya’ni o‘sha davrning muammolari masallar asosida ochib berilgan. Insonlar xarakteri hayvonlarga majoziy tarzda ko‘chirilib, ular o‘rtasidagi munosabat asosida o‘sha davrning muhiti yaqqol ko‘rinadi. Asarning mazmuni, g‘oyaviy yo‘nalishi, bosh syujet yo‘li, tarkibi, tili, uslubiy xususiyatlari haqida ma`lum tasavvur hosil qilinad