O‘ZBEK BOLALAR ADABIYOTINI O‘RGANISHDA TEXNOLOGIK YONDASHUV (Konferensiyalar | Conferences, 2024)
Ushbu maqolada o‘zbek bolalar adabiyotini o‘rganishda texnologik yondashuv xususida so‘z yuritiladi. Qayd etish lozimki, o‘zbek bolalar adabiyotining ilmiy xususiyatlari bevosita ularga metodik yondashuv orqali ochib berilib, pedagogik nuqtayi nazardan tahlilga tortiladi. Bolalar adabiyotiga texnologik yondashuvda ularning badiiy sifatlariga, bolalar dunyoqarashi, yosh xususiyatlari, fikriy omillariga e’tibor bergan holda nazariy tahlil qilish tadqiq jarayonining ajralmas qismi sifatida qayd etiladi.