АХМЕТ БАЙТҰРСЫНҰЛЫ ЖӘНЕ ТЕРМИНОЛОГИЯ МӘСЕЛЕЛЕРІ (Konferensiyalar | Conferences, 2024)
«Ғалымның хаты өлмейді» демекші, Байтұрсынұлының лингвистикалық мұралары күні бүгінге дейін өз құнын жойған жоқ. Сондықтан тіл білімі туралы зерттеулер А.Байтұрсынұлы еңбеектерінен бастау алады. «Тіл – адамның адамдық белгісінің зоры, жұмсайтын қаруының бірі. Осы дүниядағы адамдар тілінен айырылып, лебізден қалса, қандай қиындық түсер еді» [1, 141-б.]. Осы сөзі арқылы ғалым тілдің, сөйлеудің мәнін ерекше танытады.