THE COMPLEXITIES OF PHRASEOLOGICAL UNIT CLASSIFICATION (Konferensiyalar | Conferences, 2024)
Ushbu maqolada frazeologik birikmalarning turli xil tasniflari va ta’riflari ko’rib chiqilan. Tilshunoslar tomonidan qo‘llaniladigan turli tasniflash usullarini o‘rganish orqali frazeologiyaning murakkab olami yorilgan. Frazeologik birikmalarning murakkabligi ko'p so'zli ifodaning yaxlit ma'nosini tahlil qilish va uning alohida tarkibiy qismlarining ma'nolarini tahlil qilish o'rtasidagi muvozanatni to’g’ri talqin qilib bilishdadir. Tadqiqotda frazeologik birliklarning keng qo‘llanil ishiga urg‘u berilgan hamda tasniflashning turlicha yondashuvlari, jumladan, strukturaviy va semantik xususiyatlariga, barqaror va idiomatic ifodalarga, takrorlanuvchanlikka, ommaboplikka asoslangan yondashuvlarga tayanib tahlil qilingan. Frazeologik birli klarni samarali tasniflashga konnotatsiya komponentlarini qo'llash orqali erishiladi, ularning har biri unga yangi mazmun bag'ishlaydi va xalqning milliy madaniy tajribasi va an'analari haqida ma'lumot beradi.