MUHAMMAD YUSUF USLUBI HAMDA UNING SHE’RIYATIDAGI OBRAZLAR TIZIMINING O‘ZIGA XOS XUSUSIYATLARI (Konferensiyalar | Conferences, 2024)
Har bir ijodkor lirik asarlari yaratilish jarayonida unga ta’sir qiluvchi ijtimoiy iqtisodiy va boshqa omillar mavjud bo‘lib bu uning uslubini belgilovchi omillardan biri sanaladi. Har bir badiiy asarning o‘ziga xos qirralari, uni boshqa yozuvchi shoir lar asarlaridan ajratib turuvchi jihatlari ijodkorlar uslubini belgilaydi. Obrazlar tizimi ham lirik asarlarda o‘ziga xos o‘ringa ega bo‘lib, obrazlar orqali ijodkorlar o‘z ruhiyatlarini yoki voqelikni turli badiiy portretlarda aks ettiradilar. Maqoladan shoir Muhammad Yusuf uslubi hamda she’riyatidagi eng ko‘p uchraydigan obrazlarning o‘ziga xos xususiyatlari bayoni o‘rin olgan.