O‘ZBEK XALQ TOPISHMOQLARINING LEKSIK XUSUSIYATLARI (Konferensiyalar | Conferences, 2024)
Maqolada o‘zbek xalq top ishmoqlarining leksik xususiyatlari haqida so‘z boradi. O‘zbek xalq topishmoqlari leksikasi tilshunoslik nuqtai nazaridan juda kam o‘rganilgan janrlardan sanaladi. Vaholanki, har bir janrning til xususiyatlarini har tomonlama, chuqur o‘rganmay turib, xalq og‘zaki ijodining lisoniy tabiati to‘g‘risida yetarli va to‘laqonli ilmiy umumlashmalarga erishib bo‘lmaydi. Ushbu maqolada o‘zbek xalq topishmoqlarining til xususiyatlar, ma’nosi, qo‘llnilish o‘rni, lisoniy tabiati va til xususiyatlari misollar orqali da lillangan.