O’ ZBEK XALQ MAQOLLARIDA AYOL OBRAZINING IFODALANISHI (Konferensiyalar | Conferences, 2024)
Oʻzbek xalq maqollarida ham ayol obrazini ifodalashga xizmat qiluvchi koʻplab leksik birliklar mavjud boʻlib, ular oʻzbek madaniyatida ayollarning tutgan oʻrni, ularning jamiyat va oiladagi mavqei hamda ayollarga nisbatan mavjud boʻlgan milliy qarashlarni aks ettiradi. Quyida maqollarda