OʻZBEK TILSHUNOSLIGIDA PAREMIOLOGIYA (Konferensiyalar | Conferences, 2024)
xalqning turmush tarzi, hayoti, kishilarning jamiyatga boʻlgan munosabatini, kuzatishlar va tajribalarga suyanish asosida chiqarilgan xulosalarni ifodalovchi ruhiy holati, etik va estetik tuygʻularini umumlashma sifatida paydo boʻlgan maqol, matal aforizm kabi hikmatli iboralarni – paremalarni oʻrganuvchi tilshunoslik sohasi.