TOPONIMLARINING MORFOLOGIK TUZILISHI TAHLILI VA TASNIFI (SHIMOLIY TOJIKISTON TOPONIMLARI MISOLIDA) (Konferensiyalar | Conferences, 2024)
Ushbu maqolada Shimoliy Tojikiston toponimlarining struktur xususiyatlari atroflicha tahlil qilinadi. Toponimlarning tahlili va tasnifi doirasida ularning struktur xususiyatlarini kuzatish muhim jihatlardan hisoblanadi. Toponimlarning shakily t uzilishi, grammatik xususiyatlarini tahlil qilish, toponimlarning qo‘yilish sabablarini, anglatgan ma’nolarini aniqlashda alohida ahamiyatga ega ekanligi Shimoliy Tojikiston toponimlari misolida ko‘rsatib berildi. Shuningdek toponimlarning struktur tahlili natijalari asosida sodda tarkibli toponimlar yetakchi ekanligi aniqlandi.