O‘ZBEK TILINI ISTANBUL UNIVERSITETIDA O‘QITISH TAJRIBASIDAN (Konferensiyalar | Conferences, 2024)
O‘zbek tili dunyoning ko‘pchilik mamlakatlarida o‘rganilmoqda. Jumladan, o‘zbek tilini Turkiya, Xitoy, Janubiy Koreya, Yaponiya, AQSH va ayrim Yevropa ittifoqi davlatlari universitetlarida o‘qitish bo‘yicha muayyan tajribalar to‘plangan. Xorij universitetlarida o‘zbek tilini o‘rganish jarayonida o‘zbek adabiyoti ham o‘rgatilmoqda.