ART ZAMANLI DIL İNCELEMELERININ ÖZBEK DILI ÖĞRETIMINDEKI ROLÜ: ‘XV-XIX. YÜZYILLAR ÖZBEK DILI MORFOLOJISI’ ADLI ESER ÖRNEĞI (Konferensiyalar | Conferences, 2024)
Bir dilin yapısını, işleyişi ile ilgili kuralları anlamak, kimi dil olaylarının oluşum sebeplerini açıklayabilmek için o dilin tarih boyunca geçirdiği değişimleri bilmek gerekir. Bunun için de art zamanlı yöntemle yapılmış dil incelemelerine ihtiyaç duyulur. Bu amaç doğrultusunda çalışmamızın konusunu XV-XIX. yüzyıllar Özbek dilini art zamanlı yöntemle inceleyen “XV-XIX. Yüzyıllar Özbek Dili Morfolojisi” adlı eser oluşturmuş, eserin Çağdaş Özbek yazı dilinin geçmişten günümüze geçirdiği değişimlerinin izlenmesindeki rolü incelenmiştir.