ЎЗБЕК ТИЛИНИ ЧЕТ ТИЛИ СИФАТИДА ЎҚИТИШДА КОММУНИКАТИВ ТАЪЛИМ ВА КОММУНИКАТИВ КОМПЕТЕНЦИЯ НАЗАРИЯСИ ТАТБИҒИ (Konferensiyalar | Conferences, 2024)
Тилларни ўқитиш методикасида сўнгги йилларда фаол татбиқ этилиши тавсия этилаётган коммуникатив таълим усуллари ва технологияси она тилини ўқитишда ҳам, чет тилини ўқитишда ҳам асосий талаблардан бирига айланмоқда. Зеро, она тили ёки чет тилини билиш нафақат тилнинг грамматик қурилишини, лексик бойлигини билишни тақозо этади, балки мулоқотга киришиш чоғида сўзлар ва жумлаларни, ҳаттоки қўшичаларни ҳам тўғри ҳамда ўрнида қўллашни тақозо этади. Мазкур мақолада коммуникатив таълимнинг юзага келиши, шаклланиши ва ривожи тарихи, коммуникатив компетенция назарияси, коммуникатив таълимнинг технологияси ва усуллари ҳақида маълумот берилади.