TA’LIMNI RAQAMLASHTIRISH AFZALLIKLARI (Konferensiyalar | Conferences, 2024)
Axborot-kommunikatsiya texnologiyalarining inson faoliyatining turli sohalariga jadal tatbiq etilishi ta’limning kelajakdagi rivojlanishiga konseptual yondashuvlarga jiddiy muammo tug‘dirmoqda. Ta’lim muassasalari bitiruvchilariga yangi talablar qo‘yilmoqda, ular orasida turli xarakterdagi ma’lumotlarni, shu jumladan, AKT orqali tahlil qilish, tizimlashtirish va qo‘llash, shuningdek, ijtimoiy, kundalik va kasbiy muloqot sharoitida chet tilidagi aloqa texnologiyalarini o‘zlashtirish ko‘nikmasiga alohida e’tibor qaratilmoqda. Binobarin, chet tilini bilish bo‘lajak mutaxassislarning muvaffaqiyatli kasbiy faoliyatining muhim mezoni bo‘lib, ularning lingvistik va kasbiy tayyorgarligi oliy ta’limni raqamlashtirish davrida zamonaviy o‘qitish vositalaridan foydalangan holda yangicha yondashuvni talab etadi.