LINGVOKULTUREMALAR – TILI O‘RGANILAYOTGAN XALQNING TURMUSH TARZI VA MADANIYATINI AKS ETTIRISH VOSITASI SIFATIDA (Konferensiyalar | Conferences, 2024)
Lingvokulturologiya olamni milliy tilda aks etishini, har bir shaxsning milliy madaniy qarashlarini ifodalovchi vositalarni o‘rganuvchi soha bo‘lib, unda o‘z mazmun- mohiyatida madaniy komponentlar qamrab olinganligi bilan yaqqol ajralib turuvchi lingvokulturemalar alohida o‘rin tutadi. Demak, aynan til va madaniyat kesishmasida yuzaga keladigan milliy realiyalar lingvokulturemalar deb ataladi va ular o‘z mazmun-mohiyatida milliy madaniy tushunchalarni qamrab olganligi bilan ajralib turadi.