QORAQALPOG‘ISTONDA 1941-1945 YILLARDA KUTUBXONALAR ISHI HOLATI (Konferensiyalar | Conferences, 2024)
Maqola Qoraqalpog‘istonda vatandorlik urush yillarda kutubxonachilikning shakllanishi va rivojlanish tarixiga bag‘ishlangan. Kutubxonalarni mafkuraviy ishlarning ko‘chli tayanch nuqtasiga aylantirish maqsadini ko‘zlagan Sovet-partiya organlarining bu boradagi qarorlarining roli qayd etilgan. Qoraqalpog‘iston urush sharoitida kutubxonachilik ishining ahvoli ko‘rsatilgan.