QOL MENEN BAYLANISLI PARALINGVISTIKALIQ HÁREKETLERDE BILDIRILGEN SIPAYILIQ (Konferensiyalar | Conferences, 2024)
Bul maqalada qaraqalpaq tilinde sıpayılıqtıń paralingvistikalıq qurallar arqalı bildiriliwi haqqında aytılǵan. Paralingvistikalıq háreketlerdiń ishinde qol menen baylanıslı bildirilgen túrleri qarım-qatnasta keń qollanıladı. Kol menen sálemlesiw, ruxsat soraw, keshirim soraw, qutlıqlaw, minnetdarshılıq bildiriw múmkin. Qaraqalpaqlarda qol menen baylanıslı qanday túrleri qollanılatuǵınlıǵı haqkında pikir bildirgen.