KISHI MEKTEP JASINDAǴI BALALARǴA SPORT OYINLARIN OQITIWDIŃ HÁM ÚYRETIWDIŃ ÓZGESHELIKLERI (Konferensiyalar | Conferences, 2024)
Aktiv háreket iskerligi, fizikalıq shınıǵıwlar, fizikalıq miynet ósip kiyatırǵan organizm ushın zárúrli. Kúndelikli ráwishte orınlanatuǵın fizikalıq shınıǵıwlar den sawlıqtı bekkemlewdi, organizmniń keselliklerge bolǵan qarsılıǵın kúsheytedi, aqıl hám fizikalıq iskerlikti arttıradı. Fizikalıq tárbiya máselelrin jaqsılaw, balalardı klasstan tıs dene tárbiyası hám sport penen shuǵıllanıwǵa tartıw, jaslar sportın rawajlandırıw ushın qolaylı sharayatlardı jaratıp beriw, fizikalıq jaqtan rawajlanǵan, deni saw adamlardı ósiriwge járdem beredi.