QORAQALPOG’ISTON HUDUDIDAGI JOYLASHGAN TARIXIY VA MADANIY YODGORLIKLAR TARIXIDAN (Konferensiyalar | Conferences, 2024)
Qoraqalpog‘istonda qadimgi davrlarda vujudga kelgan dastlabki qal’alar tarixini bugungi kundagi ularning o‘ziga xos tarixiy ma’lumotlari, arxeologiya, etnografiya, sanaatshunoslik, fol’klorga oid tadqiqotlari asosida bayon etilgan. Qal’a madaniyatining o‘ziga xos taraflarini va rivojlanish faktorlari, urbanizatsiya jaryonlari va asrlar davomida shu kunga cha etib kelgan vohadagi tarixiy qal’alar tarixi tadqiq etilgan.