XRONOTOP: BADIIY VA TARIXIY HAQIQAT (Konferensiyalar | Conferences, 2024)
Ushbu maqolada badiiy adabiyotda makon va zamon muammosi amerikalik adib Tomas Harrisning romanlari misolida Mixail Baxtinning xronotop nazariyasiga asoslangan holda ilmiy-nazariy va amaliy jihatdan yoritildi. Tomas Harris asarlarida makon va zamonning ifodalanish ko’lami, makon va zamon chegaralarining belgilanishi va qamrovi, xronotoplarning syujet va janriy xususiyatlar bilan uyg’unligi hamda ularning psixologik trillerdagi badiiy olam haqiqatining turli manzaralarini yaratishda ishtirok etishi bo’yicha olib borilgan tahlillarning natijalari atroflicha yoritib berildi.