MUMTOZ EPIK POEZIYADA METAFORA (Konferensiyalar | Conferences, 2024)
Havola qilinayotgan maqolada poetik nutqning jon tomiri boʻlgan metafora, uning poetik nutqda bajaradigan vazifasi, qalamkashlar tomonidan ishlatilish sabablari va yoʻllari xususida soʻz yuritilgan. Metaforaning nafaqat ot turkumida, balki sifat turkumida ham oʻziga xos shakllari mavjudligi, metafora narsa-hodisa hamda belgi-xususiyatni qayta nomlash maqsadida ishlatilishi xususida mulohazalar ilgari  surilgan. Metaforalarning mumtoz lirik va epik sheʼriyatda, ayniqsa, uxroviy asarlarda qanchalik muhim rol oʻynashi tegishli misollar yordamida koʻrsatib berilgan.