OKKAZIONAL PRAGMALEKSEMALARNING YASALISHIGA DOIR (Konferensiyalar | Conferences, 2024)
Sо‘nggi yillarda pragmalingvistika tilshunoslik tadqiq etuvchi eng dolzarb sohalardan biriga aylandi. Zero, til birliklarining pragmatik xususiyatlari uning struktur va semantik jihatlari bilan uzviy bog‘liq sanaladi. Pragmatika til birliklarini undan foydalanuvchi kishilarga nisbatan tasniflovchi va о‘rganuvchi sohadir. Muallif turli manbalardan olingan misollar yordamida o’zbek tilidagi pragmaleksemalarning yasalishi va uning struktur-semantik jnhatlarini tahlil qiladi.