BUXORO ADABIY MUHITI VAKILLARINING TARJIMALARI TARIXIDAN LAVHALAR (Konferensiyalar | Conferences, 2024)
Ushbu maqolada Oʻzbek adabiyotining yetakchi tarmogʻi boʻlmish Buxoro adabiy muhitining XX asrdagi faoliyati va adabiy aloqalari oʻrganiladi. Maqolada asosan Buxoro adabiy muhitining Ozarbayjon adabiy muhiti bilan aloqalari oʻrganiladi. Shuningdek, ozar adiblarining asarlarini oʻzbek tiliga tarjima qilgan tarjimonlar va sheʼrlaridan misollar keltiriladi.