YASSAVIY HIKMATLARI ASOSIDA O‘QUVCHILARNI MA’NAVIY BARKAMOLLIGINI OSHIRISH (Konferensiyalar | Conferences, 2024)
Ahmad Yassaviyning “Devoni hikmat” asari tasavvuf adabiyotining noyob namunasi sifatida adabiyotshunoslikda muhim ahamiyatga ega. Yassaviy insonni tarbiyalash va mukammal bir holda yuksaltirish uchun bilim va shu bilan bog‘liq bir qancha vazifalarni asosiy maqsad qilib qo‘yadi. Ahmad Yassaviy “Devoni hikmat” asari orqali o‘z fikr-qarashlarini xalq ommasiga asosan  “Devoni hikmat”  asari nafaqat turkiy xalqlar, balki jahon adabiyotining nodir namunasidir. Ahmad Yassaviy diniy-tasavvufiy adabiyot vakili .